Economia 11/01/2016

Seat Componentes desconvoca la vaga indefinida

L'empresa redueix el nombre de trasllats a Martorell i pacta amb els sindicats un pla per lliurar les hores que acumula la plantilla

Elena Freixa
1 min
L'Audi Q3 es farà a la línia 3 de la fàbrica de Seat, on s'han invertit més de 300 milions d'euros en equips de producció.

BarcelonaLa planta de canvis de marxes Seat Componentes, que abasteix tot el grup Volkswagen, ha arribat a un acord amb Seat i desconvoca la vaga indefinida que havia començat dijous passat. Els 50 trasllats cap a la fàbrica de Martorell seran finalment només 31 (26 ara i cinc més voluntaris a partir del 21 de gener) i direcció i sindicats han pactat que, com a molt tard, els empleats tornaran a la planta del Prat a l'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Seat també s'ha compromès a retirar l'amenaça de sancions que planava sobre els empleats traslladats que no van presentar-se a la fàbrica el dia 7 de gener per la vaga. Els 26 empleats, segons la direcció, han començat aquest dilluns a la fàbrica i n'hi haurà cinc més que ho faran a partir del 21 de gener, quan es torni a posar en marxa la línia de producció de l'Ibiza que s'està renovant.

Els sindicats CCOO i la UGT han explicat que un altre dels termes de l'acord passa per crear una mesa de negociació amb la direcció de l'empresa per solucionar la bossa d'hores pendents de lliurar que acumula la plantilla. El compromís és reduir aquesta bossa en 50.000 hores per eliminar la jornada laboral dels caps de setmana. La CGT, que és el tercer sindicat que forma part del comitè, també ha subscrit l'acord.

Després del pacte, els 1.000 empleats de Seat Componentes tornaran a la feina a partir d'aquest dimarts. La protesta amenaçava de generar problemes de subministrament a les plantes del grup Volkswagen a Alemanya si l'acord trigava a arribar. Seat Componentes és proveïdora de Volkswagen, Audi i Seat, per als quals fabrica canvis de marxes.

stats