Economia 14/12/2016

Seat obrirà un laboratori d'innovació a Barcelona

El Metropolis:Lab Barcelona serà el sisè centre d'aquest tipus del grup Volkswagen i donarà feina a 50 professionals altament qualificats

Ara
2 min
Colau i De Meo no han concretat quina serà la inversió d'aquest nou centre d'innovació

BarcelonaSeat augmenta la seva vinculació amb Barcelona. Els pròxims mesos, a principis del 2017, obrirà i gestionarà el sisè laboratori d'innovació del grup Volkswagen, que se centrarà a buscar solucions relacionades amb la mobilitat intel·ligent i combinar dades del vehicle i el seu entorn per desenvolupar aplicacions que està previst que utilitzin totes les marques del consorci alemany.

Aquest és l'acord al qual han arribat aquest dimecres al matí el president de Seat, Luca de Meo, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el vicepresident de Relacions Institucionals de l'automobilística, Ramon Paredes.

El centre s'anomenarà Metropolis:Lab Barcelona i començarà a operar a començaments de l'any vinent amb una vintena de treballadors. Més endavant aquesta xifra s'ampliarà fins als 50 empleats, a mesura que es desenvolupi el projecte: seran sobretot enginyers i professionals altament qualificats, segons ha destacat De Meo.

El grup Volkswagen ja té 4 laboratoris d'aquest mateix estil a Alemanya: 2 a Wolfsburg, on hi ha la seu del grup, 1 a Munic i el quart a Berlín. També gestiona un cinquè centre a San Francisco, als Estats Units.

El president de Seat ha explicat que ja han buscat algunes "alternatives de localitzacions", i ha afirmat que aquest sisè centre se situarà en un lloc on pugui connectar-se amb l'ecosistema d'innovació de la ciutat. De Meo, en canvi, no ha volgut parlar de la inversió que suposarà: "És una mica aviat", ha admès, però sí que ha assenyalat que es tractarà bàsicament dels costos operatius de sous i manteniment de l'edifici.

Cap a un model de mobilitat més sostenible

Les innovacions del Metropolis:Lab Barcelona se centraran en la gestió intel·ligent del trànsit i diverses aplicacions relacionades amb el cotxe connectat: "Compartim amb l'Ajuntament el compromís d'aconseguir una mobilitat més sostenible, més intel·ligent i més segura, en què avancem cap a l'objectiu de zero emissions i zero accidents", ha afirmat el president de Seat.

De Meo ha assegurat que la companyia "està invertint per tenir una gamma més connectada i eficient", i ha posat l'exemple dels vehicles propulsats amb gas natural. També ha recordat que l'any 2019 Seat preveu llançar el seu primer cotxe elèctric.

Per la seva banda, l'alcaldessa Colau ha manifestat que la implantació d'aquest centre i la col·laboració entre Seat i l'Ajuntament han de contribuir al canvi de paradigma de la mobilitat en les àrees metropolitanes: "Barcelona ha sigut la capital automobilística de l'Estat i ara volem liderar aquest canvi de paradigma i fer-ho en aliança amb el mateix sector". Al seu torn, Collboni ha recordat que tots els grans projectes de transformació "sempre s'han fet en col·laboració amb el sector privat", i ha agraït que Luca de Meo cregui en Barcelona i vulgui vincular els elements innovadors de Seat a la ciutat.

stats