Economia 23/11/2016

Seat produirà per primer cop un dels seus models a Alemanya

La fàbrica de Vokswagen a Wolfsburg fabricarà el totterreny gran de Seat, segons 'El Periódico'

Ara
2 min
El nou 'showcar' de Seat al Saló de Ginebra. ARA

BarcelonaEl pla de viabilitat de Volkswagen arran de l'afer del Dieselgate tindrà repercussions per a la filial espanyola del grup, Seat. Per primer cop un model de la marca es produirà en una fàbrica del grup a Alemanya, en concret, a la de Wolfsburg, on hi ha el quarter general del consorci, segons han confirmat fonts de Seat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La marca de Martorell s'ha limitat a admetre que dins els plans de futur de Volkswagen "s'ha decidit que un futur model de Seat es fabriqui a Wolfsburg", i ha indicat que es tracta "d'un vehicle completament nou", sense avançar més detalls que, segons la companyia, es donaran "en el moment adequat" d'acord amb Volkswagen.

Segons avança avui 'El Periódico', el model de Seat que es podria fabricar en aquesta fàbrica alemanya seria un totterreny urbà (SUV) de dimensions superiors al model Ateca.

La mesura de fabricar un model Seat per primer cop a Alemanya forma part del pla anunciat divendres passat per part dels responsables de Volkswagen per fer front a l'impacte del Diesegate. Aquest pla preveu acomiadar 30.000 treballadors de Volkswagen a tot el món –uns 23.000 a Alemanya–, i fabricar un model de Seat a Wolfsburg podria assegurar un miler de llocs de treball a l'emplaçament, segons va informar l'agència alemanya DPA.

La base del nou model seria, possiblement, el prototip 20V20. Al saló de Ginebra del 2015 la companyia de Martorell ja va explicar la seva estratègia de creixement en el mercat dels SUV. La primera aposta per a aquest segment va ser el model Ateca, que va sortir aquest mateix any al mercat, però les intencions explicades aleshores eren comptar també amb un SUV de dimensions més reduïdes, l'Arona, que podria sortir al mercat l'any vinent, i un altre de més gran.

Seat fia el seu creixement a una gamma de totterrenys urbansWolfsburg serà la quarta factoria a l’estranger a produir per a Seat. La marca espanyola del grup Volkswagen fabrica el model Alhambra a la factoria portuguesa de Palmela; l’utilitari Mii, a Bratislava (Eslovàquia), i el nou Ateca, a Kvasiny (República Txeca). A Martorell produeix els models Ibiza, León i l’Audi Q3, i en un futur està previst que s'hi faci l'Audi A1.

stats