Economia 24/10/2017

Seat recepta "serenitat" davant el debat sobre els canvis de seus

El fabricant diu que només canviarà el domicili quan cregui que no té "protecció jurídica"

Dani Cordero
2 min
El nou president de Seat, Luca de Meo, va minimitzar el pes de l’escàndol del dieselgate per a la firma catalana.

BarcelonaAlmenys de moment, Seat no té intenció de traslladar el domicili social fora de Catalunya. En una carta enviada als més de 14.500 treballadors del fabricant d'automòbils, el seu president, Luca de Meo, ha demanat avui "serenitat" respecte al debat de canvi de seu i ha assenyalat que només s'ho plantejarà si perden "protecció jurídica".

Això passa, assenyala en la circular, per "l'estabilitat política, la seguretat jurídica i la permanència en la Unió Europea", ja que totes tres premisses són "imprescindibles per assegurar la sostenibilitat econòmica i laboral de la nostra companyia i filials". Seat, propietat del Grup Volkswagen, s'ha mantingut al marge en les últimes setmanes del debat polític, que ha dut centenars de companyies a canviar els domicilis fiscals a altres ciutats espanyoles.

La carta enviada per De Meo té l'objectiu d'oferir una posició al respecte, després que el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, expliqués la setmana passada que hi havia hagut pressions polítiques perquè Seat canviés el domicili social.

"Som conscients de la importància econòmica i social de Seat a Catalunya i al conjunt d'Espanya, de la qual cosa ens sentim molt orgullosos", diu De Meo, que assegura que la marca és "propietat de tots". El president de la marca subratlla, a més a més, que el mercat natural de Seat és Europa, on ven el 85% dels cotxes que fabrica, d'aquí que defensi: "Ser a Europa significa preservar els nostres interessos".

Reconeix De Meo que ha notat "inquietud" entre la plantilla sobre quines seran les afectacions que els actuals "debats polítics" poden tenir en "l'entorn més immediat". I destaca que el seu primer objectiu és: "Protegir els interessos de tots els que treballem a Seat i les nostres famílies, així com dels nostres inversors, proveïdors i clients".

Carta del president de Seat als seus treballadors
stats