INDÚSTRIA
Economia 16/03/2011

Comença el procés de formació per contractar 700 treballadors a Seat

Uns 1.200 joves rebran formació i optaran a incorporar-se a Seat per afrontar la producció del nou Audi Q3

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl procés per incorporar 700 nous treballadors a la planta de Seat de Martorell ja està en marxa. La propera setmana uns 1.200 aturats començaran la formació que d'aquí a dos mesos pot obrir-los la porta per entrar a l'empresa amb l'inici de la producció de l'Audi Q3.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'arribada d'aquest nou model a Catalunya garantirà 1.500 llocs de treball a Seat, ja que a banda dels 700 nous treballadors que s'incorporin a la plantilla, deixarà d'estar vigent l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

A més a més, la filial de Volkswagen ampliarà amb 200 persones més la seva plantilla de treballadors indirectes, és a dir, no vinculats directament a la producció. Seran incorporacions a les àrees de finances, qualitat y TIC entre d'altres, segons ha explicat avui el vicepresident de Recursos Humans, Josep Schelchshorn.

L'empresa i el departament d'Empresa i Ocupació han signat avui l'acord per començar la formació dels joves aturats, ja que tot el procés s'emmarca dins el programa 'Forma i Contracta', pel qual la Generalitat facilita el 100% del cost de la formació a canvi del compromís de l'empresa de contractar com a mínim el 60% dels alumnes que aprovin el curs.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha posat el cas de Seat com a exemple de cap a on vol el Govern que vagi la indústria a Catalunya. "Si hi ha empresa sòlida i amb futur, hi ha ocupació", ha certificat.

stats