Economia 07/02/2013

El secretari d'Estat de Comerç avisa que Catalunya "no pot escapar" de la normativa d'horaris espanyola

El govern espanyol, que portarà al Constitucional la llei catalana, insisteix que la Generalitat no pot saltar-se "els mínims" que fixa el marc estatal en matèria comercial

Efe
1 min
LES PREVISIONS DEL NADAL, DINAMITADES  Els comerciants preveien una caiguda del voltant del 5% de les vendes al Nadal, però la realitat ha superat de molt aquestes prediccions. Segons l'INE, la davallada ha estat de l'11,5% en el mes més decisiu per als botiguers.

BarcelonaEl secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, ha dit aquest dijous que la Generalitat ha de complir la normativa bàsica espanyola en matèria d'horaris comercials perquè és vàlida per a tot Espanya, que d'aquesta normativa "no es pot escapar" i el que cal fer és complir-la.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a la premsa després de clausurar la presentació d'un informe sobre fons sobirans a Esade, Jaime García-Legaz ha dit que la legislació bàsica de l'Estat és vàlida per a tot Espanya, i que la llei s'ha de complir sempre i en totes les circumstàncies.

Ha assegurat que "és la Generalitat la que ha de prendre alguna decisió", després de saber-se la setmana passada que el govern espanyol recorrerà al Tribunal Constitucional l'actual llei d'horaris comercials catalana.

García-Legaz ha insistit que la normativa de l'Estat ha regit sempre, "mai ha estat impugnada i és plenament constitucional". Ha afegit que es tracta d'una sèrie de regles mínimes per a tot Espanya.

Aquesta setmana la Generalitat va aprovar la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei de mesures en matèria d'horaris comercials per iniciar-ne la tramitació pel procediment d'urgència amb l'objectiu de "protegir els horaris comercials" actualment vigents a Catalunya.

stats