Economia 30/09/2019

El sector càrnic català regularitza més de 7.000 falsos autònoms en dos anys

Corporació Alimentària Guissona és l'única que es resisteix a regularitzar els seus empleats

Elisabet Escriche
1 min
El sector càrnic català regularitza més de 7.000 falsos autònoms en dos anys

BarcelonaEl sector càrnic català ha regularitzat 7.263 falsos autònoms o de falses cooperatives de 110 empreses catalanes des de finals del 2017 fins ara. A Espanya la regularització ha arribat a 12.000 empleats. "Això suposa una recaptació de 8,1 M€ en concepte de cotitzacions a la Seguretat Social", ha puntualitzat Tomás Díaz, responsable de comunicació i política industrial de CCOO d'Indústria de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el sindicat Comissions Obreres, però, encara falten per regularitzar entre 500 i 700 falsos autònoms que treballen per la Corporació Alimentària Guissona a Catalunya i 900 més a la resta de l'Estat.

"Ens hem reunit amb l'alta direcció i sempre ens diuen que ho estudiaran, però mai fan el pas", ha lamentat Vicente Canet, responsable d'Indústria Alimentària de CCOO.

Entre les empreses que han regularitzat la situació dels seus treballadors hi ha Grupo Jorge, Mercabarna, Costa Brava i les càrniques Batalle o Celrà, entre d'altres. "El punt d'inflexió va ser la regularització abans de l'estiu dels 1.580 treballadors del Grupo Jorge", ha reconegut Díaz, que ha aplaudit la bona coordinació entre sindicats, departament de Treball i empresa.

"L'objectiu final d'aquesta campanya de regularització ha sigut que tots els treballadors del sector carni tinguin ara la protecció de la Seguretat Social, que estiguin sota el paraigua normatiu del conveni estatal i integrar-los directament a les empreses per a les quals estan treballant", ha afegit el responsable de comunicació i política industrial de CCOO d'Indústria de Catalunya.

stats