Economia 23/12/2014

Els exdirectius de CatalunyaCaixa Serra i Todó, a un pas del judici pels sobresous

El jutge creu que es van fixar unes remuneracions que excedien "la prudència" en un moment en què l'entitat se sustentava amb diners públics

Efe
1 min
Imputats els exdirectius de CatalunyaCaixa

BarcelonaEl jutge que investiga l'antiga cúpula de CatalunyaCaixa ha deixat els exdirectius de l'entitat Narcís Serra i Adolf Todó a un pas de ser jutjats pel cas dels seus sobresous. El magistrat ha conclòs que es van assignar aquestes quantitats "en perjudici i menyspreu" dels interessos generals de l'entitat bancària.

En una interlocutòria a la qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona manté imputats Serra i Todó, i una quarantena de membres del consell d'administració de l'entitat que van aprovar les remuneracions extres, per un delicte d'administració deslleial.

El jutge dóna un termini de deu dies a la Fiscalia i a les acusacions personades –la CUP i Ausbanc– perquè, si escau, sol·licitin l'obertura de judici oral contra els denunciats, després de concloure que els sobresous excedien "la prudència" en un moment en què l'entitat se sustentava "amb diners públics de tots els contribuents".

stats