Economia 01/05/2014

Prop d'un miler de persones es concentren a Tarragona en un Primer de Maig sense unitat sindical al carrer

Els líders d'UGT i CCOO reclamen l'acció conjunta dels treballadors

Acn
2 min
Prop d'un miler de persones s'han concentrat a la Rambla Nova de Tarragona / ACN

TarragonaProp d'un miler de persones s'han concentrat aquest dijous al migdia a Tarragona per celebrar el Primer de Maig convocats pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO -a més de CO.BAS-. La reivindicació a la Rambla Nova, a l'altura del monument dels Despullats, ha estat la primera que no ha comptat amb la participació de totes les forces sindicals de la ciutat després de dos anys d'accions unitàries. Els representants de les centrals majoritàries han fet, precisament, una crida a la mobilització conjunta de les organitzacions de treballadors en contra de les últimes reformes laborals, les polítiques d'austeritat així com el que consideren una involució dels drets socials a l'Estat espanyol. Els sindicats majoritaris han acabat optant per substituir la tradicional manifestació per una concentració a la Rambla Nova, davant l'estàtua dels Despullats i de les respectives seus.

Després de dos anys de manifestacions conjuntes amb la resta d'organitzacions, UGT i CCOO han optat per aquest acte, mentre que la CGT i les organitzacions de l'esquerra independentista sí que marxaran pels carrers de la ciutat aquest dijous a la tarda. El secretari general de CCOO a les comarques tarragonines, Jaume Pros, ha argumentat que la idea pretén donar relleu a la manifestació convocada a Tortosa i les reivindicacions sindicals a les Terres de l'Ebre.

"No és un problema de no poder o voler. Vam creure fer-ho d'aquesta manera: ens hem aplegat la mateixa gent que una manifestació i al finalitzar molta gent marxa per la Rambla fent una manifestació", ha argumentat. Al final, prop d'un miler de persones han secundat la crida. "Hi haurà manifest, mítings i manifest, però hem canviat de format", ha explicat, per la seva banda, el secretari general d'UGT a Tarragona, Jordi Salvadó, qui ha destacat que el nou format permet destacar les actuacions de cantautors i homenatjar els sindicalistes "que han donat la seva vida o sacrifiquen les seves hores per l'activitat sindical".

stats