Economia 04/02/2013

Els sindicats alerten que ja hi ha 214.000 catalans sense prestació per desocupació

La UGT i CCOO culpen la reforma laboral i les polítiques d'austeritat de l'increment de l'atur

Efe
1 min

BarcelonaEls principals sindicats catalans han alertat aquest dilluns que la desocupació no para de créixer a Catalunya i que la falta de feina provoca que unes 214.000 persones a Catalunya, segons dades de la UGT, ja no tinguin dret a prestació o subsidi per desocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En els dos comunicats, la UGT i CCOO de Catalunya han tornat a culpar la reforma laboral i les polítiques d'austeritat de l'increment de l'atur al gener.

El mes passat l'atur va créixer a Catalunya en 14.861 persones respecte a desembre (un 2,30%), de manera que el total de desocupats se situa en 661.817 persones, segons les dades publicades avui pel ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Els dos sindicats han reclamat a la Generalitat i al Govern una reacció "contundent" per tallar l'atur, un missatge que també ha llançat USOC, que exigeix que la creació de llocs de treball sigui la prioritat de l'agenda política.

Les centrals demanen un canvi de prioritats i canvis en la normativa laboral vigent, ja que creuen que la reforma laboral només ha contribuït a augmentar el nombre d'aturats i a empitjorar les condicions laborals del conjunt dels treballadors.

stats