Reforma de les pensions

Govern espanyol, sindicats i patronal constaten la necessitat d'incorporar els partits a un acord global

La reunió, que ha acabat a les cinc, ha estat la primera amb representants de la CEOE i CEPYME

La primera reunió del govern espanyol amb els sindicats i la patronal per intentar arribar a un acord global en diverses reformes, ha acabat a les cinc. En un comunicat conjunt de CEOE, CEPYME, CCOO i UGT s'anuncia que "oficialment" s'ha iniciat la negociació tripartita i la primera reunió ha servit per posar de manifest la voluntat de totes les parts per aconseguir l'enteniment "sense ignorar les dificultats de la negociació".

Segons el comunicat, els interlocutors han parlat de la reforma de les pensions, el desenvolupament de la reforma laboral, les polítiques actives d'ocupació i la reforma de la negociació col·lectiva. Pel que fa a aquest últim assumpte s'ha decidit que es negociarà prescindint del govern espanyol, tal i com els sindicats demanaven.

El text consensuat també explica que els agents socials i el govern espanyol han expressat la seva intenció de donar continuïtat a les converses incorporant a totes les forces de l'arc parlamentaris per tal de fer-les participar en el procés. 

A la reunió, hi ha participat per primera vegada el president de la CEOE, Joan Rosell. Com en les altres ocasions, la reunió també ha comptat amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez. El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'hi ha afegit a l'hora de dinar, segons ha explicat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Més continguts de