SALARIS
Economia 28/08/2019

Els sous recuperen poder adquisitiu a Catalunya

L’assalariat mitjà a Catalunya ha ampliat el seu poder adquisitiu en 118 euros a l’any, segons un estudi de la consultora de recursos humans Adecco

Ara
2 min
Els sous recuperen poder adquisitiu a Catalunya

BarcelonaL’assalariat mitjà a Catalunya ha ampliat el seu poder adquisitiu en 118 euros a l’any, amb un 0,6% més de capacitat de compra des del segon trimestre del 2017, segons un estudi de la consultora de recursos humans Adecco. L’informe destaca la millora del poder de compra a Catalunya entre el 2017 i el 2019, que contrasta amb la pèrdua de capacitat adquisitiva detectada entre el 2016 i el 2018, quan es van perdre 400 euros anuals, xifra que suposa un 1,9% menys. Segons Adecco, la mitjana salarial a Catalunya és de 1.788 euros mensuals, quantitat un 2,4% superior a la de fa un any, i assoleix el màxim registrat fins ara. De fet, el sou mitjà a Catalunya és superior a la mitjana estatal -1.674 euros mensuals, un 1,7% més- però inferior al del País Basc (1.973 euros al mes), Madrid (1.964 euros) i Navarra (1.824 euros).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa al poder adquisitiu, Catalunya és una de les set autonomies que milloren la capacitat de compra del seu salari mitjà. Fa un any només eren dues les que registraven augments. L’augment salarial, juntament amb la baixa inflació, han permès que s’ampliï la capacitat de compra.

Menys poder adquisitiu a l’Estat

En el conjunt de l’Estat, el poder adquisitiu ha caigut un 0,7%, amb 133 euros anuals menys a la butxaca que fa dos anys. Catalunya és la cinquena autonomia amb un augment més alt del poder adquisitiu, per darrere de les Illes Balears (427 euros anuals més), Galícia, Navarra i les Canàries. D’altra banda, segons la consultora, Catalunya és la segona autonomia amb millors condicions per treballar, només per darrere de les Illes Balears. Tanmateix, un de cada quatre llocs de treball creats a Catalunya els últims dotze mesos és a temps parcial, fet que suposa un lleuger augment. A més, un de cada quatre aturats és de llarga durada.

stats