Economia 22/09/2018

S&P manté la nota del deute espanyol i no descarta apujar-la si baixen les tensions amb Catalunya

L'agència de qualificació considera que la perspectiva de creixement de l'estat espanyol és sòlida

Acn
1 min
La ministra d'Economia, Nadia Calviño.

BarcelonaL'agència de qualificació del risc de crèdit Standard and Poor's (S&P) ha mantingut en la seva última revisió la nota del deute sobirà espanyol en A- amb perspectiva positiva, segons ha informat aquest dissabte el ministeri d'Economia i Empresa. L'entitat afirma que podria apujar la valoració en pròximes revisions si es donen un seguit de paràmetres, com ara que disminueixin les tensions polítiques a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

S&P assenyala que les expectatives de creixement estatals es mantenen sòlides i que el PIB seguirà creixent fins al 2021 per sobre de la mitjana de la zona euro. També preveu un creixement equilibrat, amb una demanda interna forta basada en l'augment del consum privat i unes condicions financeres favorables. Altres factors que porten S&P a aquesta conclusió són l'augment de l'activitat inversora i la recuperació dels sectors de l'habitatge i la construcció.

A banda, l'entitat de valoració del crèdit destaca també les dades de creació d'ocupació, les afiliacions a la Seguretat Social i l'increment dels contractes indefinits. També posa de manifest, segons el ministeri, l'avenç en la consolidació dels comptes públics.

Finalment, a banda de la disminució de les tensions polítiques a Catalunya, S&P marca altres punts que condicionen una pujada futura de la nota del crèdit estatal, com ara que es mantingui la consolidació fiscal en línia amb el que s'espera o bé que es produeixi una acceleració en la reducció de la posició neta d'inversió internacional.

stats