Economia 01/07/2013

'Der Spiegel': “La migdiada és una forma de vida que s'ha de preservar”

L'autor d'un article que assegurava que la 'troica' va abolir la migdiada afirma que el seu text va ser malinterpretat

Ara
1 min

BarcelonaDissabte passat, diversos mitjans de comunicació, entre els quals l'ARA, es feien ressò d'un article publicat al setmanari alemany 'Der Spiegel', en què s'assegurava que la "pressió" de la 'troica' (BCE, CE i FMI) sobre el govern espanyol després del rescat bancari sol·licitat fa just un any va comportar l'eliminació de la migdiada a Espanya. Aquest dilluns, l'autor de l'article ha sortit aquest dilluns en defensa dels valors de la migdiada com a "forma de vida llatina" saludable, que cal preservar per part dels ciutadans del sud d'Europa, "per damunt d'interpretacions negatives".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El meu article es titula 'Visca la migdiada'. ¿No és prou explícit?", ha dit Max A. Höfer, assagista i autor d'una peça que, segons ell, va ser interpretada. Höfer, que es declara "un gran amic de la forma de vida" llatina, ha insistit que la seva intenció en escriure l'article era defensar que els espanyols i la resta d'europeus del sud d'Europa han de preservar aquest "bé cultural". La seva intenció no era, segons les seves pròpies paraules, donar per morta la migdiada, sinó justament lloar-la.

"La crisi de la zona euro no ha d'obligar-los a germanitzar-se'", ha apuntat Höfer, que ha lamentat que el seu article fos "malinterpretat".

stats