Economia 11/02/2015

El Suprem rebutja els recursos de Martinsa contra els anteriors gestors de Fadesa

La companyia de Fernando Martín acusava a Jovés d'haver sobrevalorat actius quan li va vendre l'empresa

Efe
1 min
Façana del Tribunal Suprem espanyol, a Madrid / ACN

MadridEl Tribunal Suprem ha desestimat els recursos interposats per Martinsa Fadesa contra els antics gestors de Fadesa Manuel Jové i Antonio de la Morena, als quals reclamava 1.576 milions d'indemnització a l'entendre que havien sobrevalorat actius immobiliaris en el marc de la seva fusió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Suprem ratifica així les sentències anteriors dictades pel Jutjat Mercantil número 1 de La Corunya i per l'Audiència Provincial de La Corunya que van ser recorreguts per la immobiliària que presideix Fernando Martín. L'Alt Tribunal ha condemnat a més a Martinsa Fadesa a pagar les costes del procés així com a perdre els dipòsits constituïts, segons la sentència a la qual ha tingut accés EFE.

El Suprem considera que les dues sentències prèvies compleixen àmpliament amb les exigències encara que no hagin donat resposta a algun dels arguments reclamats per Fernando Martín. L'Audiència va concloure en la seva sentència que no estava justificat que s'hagués pagat un preu per sobre del valor de mercat i va afegir que el valor de Fadesa va quedar "contractualment" fixat el 28 de setembre del 2006 quan es va subscriure el contracte de fusió entre les dues companyies.

Fernando Martín defensava que Jové i De la Morena, que eren administradors i màxims executius de Fadesa quan el 2007 va ser adquirida per Martinsa, estaven al corrent d'una suposada sobrevaloració d'almenys 37 actius que es van aportar en la fusió de les dues companyies.

stats