Economia 27/02/2013

El TC suspèn quatre articles del decret català d'horaris comercials

El tribunal admet el recurs del govern espanyol contra la norma. Impugna els articles que blindaven el model català davant la reforma liberalitzadora de l'executiu estatal

Efe
1 min
El Postal de l'Àngel de Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra el decret de la Generalitat sobre horaris comercials i ha suspès la vigència dels articles recorreguts, que blindaven el model català davant la reforma liberalitzadora de l'executiu central.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy, ara admès a tràmit, se centrava en quatre articles del decret que l'executiu català va aprovar a l'octubre passat, d'acord amb la llei d'horaris comercials aprovada pel Parlament de Catalunya el 2004, per blindar-se davant la reforma estatal de mesures liberalitzadores del comerç.

En el seu escrit d'admissió a tràmit del recurs, el ple de l'alt tribunal acorda també la suspensió de la vigència i aplicació dels articles impugnats, i dóna quinze dies a les parts perquè puguin presentar al·legacions.

stats