Tecnologia
Economia Tecnologia 30/11/2023

Asabys impulsa Allox, una 'spin-off' del Centre de Regulació Genòmica

L'empresa desenvoluparà una plataforma tecnològica per a nous fàrmacs per al càncer i altres malalties

1 min
L'equip d'Asabys i del Centre de Regulació Genòmica que han impulsat Allox.

BarcelonaAsabys, a través del fons Sabadell Asabys II, ha impulsat la creació de la companyia Allox, una spin-off del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, que està desenvolupant una plataforma tecnològica que permetrà desenvolupar nous fàrmacs per al tractament del càncer i, en un futur, altres malalties. Asabys ha formalitzat un crèdit convertible per impulsar la creació d'aquesta empresa i, en un futur, preveu fer una ronda de finançament intensiva en capital, amb la participació d'Asabys i altres inversors, per al desplegament ràpid de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia, cofundada per Ben Lehner, Júlia Domingo, Pablo Baeza i André Faure, té el laboratori i les oficines al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Disposa d'una plataforma única, sistemàtica i escalable que permet cartografiar els llocs al·lostèrics amb una gran quantitat de proteïnes, incloses les dianes terapèutiques inabordables o molt difícils de trobar.

Aquesta plataforma d'Allox es basa en un sistema denominat mutagènesi multidimensional, un mètode experimental que permet mesurar l'activitat d'un milió de versions mutants d'una proteïna en un sol experiment. "És una eina per buscar una agulla en un paller", indica la companyia. "Quelcom que permet desenvolupar fàrmacs de precisió molt específics", explica Júlia Domingo.

Tecnologia i biologia

Clara Campàs, sòcia fundadora d'Asabys, destaca el fet que l'empresa tingui i mantingui la seva seu a Barcelona perquè "el talent és aquí". Un talent que en aquesta plataforma, destaca Campàs, combina la investigació molt avançada en biologia amb la tecnologia de tractament de dades i intel·ligència artificial.

stats