Tecnologia

El gegant gironí de l'esport que no para de créixer: Tradeinn ja factura 500 milions

Les vendes del grup de comerç electrònic, que ampliarà la seva seu a Celrà, repunten un 15%

2 min
David Martin, conseller delegat de Tradeinn

BarcelonaTot i que va començar sent una empresa a la deriva i amb pèrdues, Tradeinn ha aconseguit, en 14 anys, capgirar la seva situació i convertir-se en un dels candidats a unicorn –el nom que reben les empreses emergents valorades en més de 1.000 milions de dòlars– en els pròxims anys. La companyia ha tancat el 2023 amb una facturació de 500 milions d'euros, un 15% més que en l'exercici anterior, quan en va ingressar 434.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup, amb seu a Celrà (Gironès), es dedica a la venda en línia de material esportiu. Segons la mateixa empresa, dels 18 verticals que opera, els de ciclisme, muntanya i multiesport són els que han mostrat un millor comportament en les vendes. Capitanejada des del 2008 per l'actual conseller delegat, David Martín, juntament amb l'inversor figuerenc Dídac Lee, l'empresa va fer un salt meteòric.

Inicialment, abans de ser refundada en Tradeinn, el negoci era una botiga física de submarinisme a l’Estartit, Scubastore, que no rutllava. Lee era un dels socis d’una empresa de capital risc propietària del 90% de Scubastore, que com que no funcionava, van decidir vendre les accions, i va ser Martín qui les va comprar. "Vaig refundar l’empresa i la vaig convertir en Tradeinn. Ja era una idea que tenia, muntar una botiga especialitzada en material esportiu", explicava el conseller delegat en una entrevista a l'Emprenem ara fa dos anys.

Des d'aleshores, el creixement ha estat exponencial. "Seguim superant les nostres previsions a cada exercici. Tot i les complicacions dels últims mesos en el sector del transport, hem aconseguit mantenir els nostres objectius de creixement", assegura Martín. Segons el conseller delegat, les vendes fora d'Europa han experimentat una reculada del 5% pels costos del transport, que s'han arribat a incrementar un 40%. "Al mercat europeu ens hem mantingut en les xifres previstes", destaca l'empresari.

Ampliació de la seu

En els mesos vinents, Tradeinn ha anunciat que començarà les obres d'ampliació de la seva seu central, ubicada a Celrà. L'objectiu és incrementar l'espai del magatzem logístic i passar dels 35.000 metres quadrats actuals a 50.000, i que pugui funcionar a ple rendiment el 2025.

En aquest sentit, la companyia també preveu traslladar el centre logístic que gestiona a Alemanya amb un soci local. "Volem traslladar-lo de Pulheim [a Rin del Nord-Westfàlia] a una altra ubicació que ens permeti assolir els 6.000 metres quadrats per ser més eficients en els períodes de lliurament de les comandes que es gestionen des d'allà", ha detallat Martín.

stats