Telecomunicacions
Economia Tecnologia 13/07/2023

Parlem factura 24 milions fins al juny, un 48% més

La companyia de telecomunicacions incrementa un 14% la clientela i deixa enrere les pèrdues d'1,4 milions del mateix període del 2022

C.S.
2 min
Ernest Pérez-Mas, màxim responsable de Parlem.

BarcelonaL'operadora de telecomunicacions catalana Parlem va ingressar 24 milions d'euros el primer semestre de l'any, un 48% més que en el mateix període del 2022, segons ha informat aquest dijous en un comunicat. L'augment s'explica principalment per l'increment de la clientela, que va arribar als 210.000 usuaris fins al juny, 26.000 dels quals els últims sis mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cal tenir en compte, a més, que Parlem ha augmentat l’ingrés unitari que obté per cada client, que ha pujat fins als 37 euros respecte als 33 euros que s’obtenien el 2022. Això es deu a una millor valoració i també a un augment del preu d'alguns dels serveis i productes.

Parlem ha fet balanç de la seva evolució durant el primer semestre de l'any en una comunicació al mercat borsari espanyol on cotitza, BME Growth, tot i que no ha precisat quin resultat net ha obtingut en aquest període. No obstant això, el president i fundador del grup, Ernest Pérez-Mas, sí que ha assegurat que el primer semestre del 2023 Parlem "es troba clarament en ebitda positiu", és a dir, que els comptes de la companyia ja presenten números verds pel que fa a l'operativa abans del pagament d'impostos, amortitzacions i interessos. El directiu ha afegit que aquest benefici operatiu contrasta amb l'ebitda negatiu d'1,4 milions recollit el primer semestre del 2022.

Creixement i horitzó

Pérez-Mas també ha explicat que el creixement en ingressos fins al juny "és d'un 32% a escala orgànica, restant-hi les últimes adquisicions efectuades". D'altra banda, Parlem detalla que "ha iniciat una sèrie de mesures destinades a millorar la rendibilitat, sobretot en l'àmbit de sinergies derivades de les adquisicions realitzades els últims anys".

Alhora, ha destacat que continua ampliant el negoci i que serà proveïdor de telecomunicacions del FC Barcelona. D'aquesta manera, la teleoperadora ratifica la previsió d'assolir el 2024 una xifra de vendes de 60 milions d'euros i un benefici operatiu de 9 milions.

stats