Teleoperadores

Parlem ultima instal·lar-se a la planta baixa de la Cambra de Barcelona

L'espai, que des del 2016 ocupava CaixaBank, està actualment buit

2 min
Edifici La Cambra

BarcelonaLa teleoperadora catalana Parlem, liderada per Ernest Pérez-Mas, planteja mudar-se al centre de Barcelona. Segons ha pogut saber l'ARA, la companyia està ultimant els últims serrells de la negociació amb la Cambra de Comerç de Barcelona per ocupar la meitat de la planta baixa de l'edifici de la institució, situat al número 452 de l'avinguda Diagonal, entre passeig de Gràcia i el carrer Minerva. Des del 2016 aquest espai de la seu corporativa de la Cambra l'ocupava CaixaBank, amb una oficina especialitzada en servei a empreses en un macrolocal d'uns 2.000 metres quadrats repartits entre els baixos i la primera planta de l'edifici.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat va decidir tancar aquesta oficina, que ja fa unes setmanes que no existeix, i allà mateix Parlem planteja ubicar-hi la seva oficina al centre de Barcelona, tot i que en principi ocuparia tan sols la meitat dels baixos. La negociació inclou també la quarta planta de l'edifici per al personal. Tant des de la Cambra com des de Parlem asseguren que tenen la negociació molt avançada i que, en principi, s'hauria de tancar "ben aviat". La teleoperadora, que té la seu operativa al 22@, assegura que estan "estudiant amb interès aquesta possibilitat per tal d'unificar una botiga emblemàtica i les oficines", segons diuen a l'ARA.

Pel que fa a l'altra meitat dels baixos, en principi "no s'està buscant llogater", afirmen fonts de la Cambra, i es preveu que sigui "per a ús propi". Amb tot, l'import que abonava CaixaBank pel lloguer d'aquest espai no ha estat revelat i, segons la Cambra, "el preu del lloguer depèn de molts factors segons les necessitats del llogater, no és un import fix". De fet, durant l'últim mandat de la institució es va fer una remodelació de l'edifici de la Diagonal, amb l'objectiu que set de les deu plantes de l'edifici les puguin llogar empreses per al seu ús. Això va suposar una inversió de 7,5 milions –la meitat finançats per la tresoreria i l'altra part amb un préstec a llarg termini– i, segons els seus artífex, amb aquesta inversió el patrimoni cameral s'ha revalorat en 14 milions d'euros.

Una dècada de Parlem

Parlem Telecom va començar a operar el novembre del 2014, aviat farà una dècada, i des d'aleshores ha aconseguit fer-se un nom en el sector de les teleoperadores en l'àmbit català. Va tancar el 2023 amb un increment del 34% del negoci, amb una facturació de 49 milions d'euros, i va assolir per primera vegada un ebitda positiu. "Estem contents amb el creixement, però ho estem més pel fet d'haver passat de perdre 2,2 milions d'ebitda a guanyar més de 2 milions aquest any", assegurava el president executiu del grup, Ernest Pérez-Mas, durant la presentació de resultats, moment en què la companyia també va explicar la seva decisió d'abandonar el negoci de l'energia. Actualment, a Barcelona, la teleoperadora compta amb 13 botigues només a la ciutat.

stats