Tecnologia

Red Points torna la seu social a Catalunya

La tecnològica es va traslladar a Pamplona després del referèndum de l'1-O, ara fa sis anys

2 min
Red Points tanca una ronda  de finançament de 34 M€

BarcelonaL'empresa tecnològica Red Points, dedicada a la lluita contra la pirateria i els fraus en línia, retorna la seva seu a Catalunya sis anys després. La notícia, que ja va avançar Expansión, l'ha confirmada a Efe la mateixa cofundadora de Red Points, Laura Urquizu, aquest dilluns en el marc del desè aniversari de BStartup.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Red Points va decidir traslladar a Pamplona (Navarra) la seva seu social –que des de l'inici tenia a Barcelona– l'any 2017, després del referèndum independentista de Catalunya. El retorn de la seu social de Red Points, ha detallat Urquizu, el va validar el consell d'administració de la companyia el 6 de juny passat, quan faltaven poques setmanes per a les eleccions generals del 23 de juliol.

De fet, la consellera delegada i cofundadora de la companyia ha assegurat que la decisió no respon a cap criteri polític, però tampoc no ha donat més raons per al moviment. "No som una empresa que cotitzi a la borsa, i les decisions sempre les prenem per al millor de l'empresa", ha remarcat Urquizu a la sortida de la trobada d'empreses emergents. Segons la directiva, el retorn de la seu els mateixos dies de la investidura de Pedro Sánchez és "una coincidència total".

Contra el frau electrònic

La companyia va néixer fa una dècada amb l'objectiu de protegir continguts i marques de la pirateria i les falsificacions a internet. Però no va ser fins fa uns mesos que va assolir la rendibilitat, preveu tancar aquest exercici amb un resultat positiu i fa temps que se l'assenyala com un possible futur unicorn.

Amb tot, el creixement de la tecnològica en aquests pràcticament deu anys ha estat exponencial. El 2014, tenia només 10 treballadors, però avui dia ja frega els 300 empleats. De fet, la intel·ligència artificial no ha fet més que fer encara més necessari el sector de la lluita contra el frau i la pirateria, ja que gràcies a aquestes noves tecnologies el frau s'ha professionalitzat encara més. És per aquest motiu, també, que Urquizu és optimista pel que fa a les previsions de l'empresa. Actualment, Red Points té oficines a Barcelona, a Nova York i a la Xina.

stats