Publicitat
Publicitat

La borsa

La telefonia mòbil experimenta la pitjor caiguda de la història

La davallada del consum s'ha acarnissat amb duresa amb el sector de la telefonia mòbil. A l'abril es van perdre 378.888 línies, més que mai en tota la història. Amb aquesta nova davallada s'acumulen tres mesos seguits de descensos en què se n'han perdut més d'un milió i mig per culpa, sobretot, de l'acceleració de la pèrdua de mercat de Movistar, la filial mòbil de Telefónica.

L'única nota positiva per a les companyies que es pot trobar en les dades que va distribuir ahir la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) la posen els operadors low cost . Sense xarxa pròpia -la lloguen- i amb uns preus més competitius que els tradicionals, van guanyar 158.230 línies a l'abril i acceleren el seu ritme de creixement respecte al març, quan van assignar-se 111.580 nous clients.

Tot i el bon rendiment d'aquest tipus d'operadors, la sagnia de línies de Movistar, que n'ha perdut gairebé 1,3 milions des del desembre, està fent baixar el nombre total a un ritme vertiginós, mai vist en aquest sector, acostumat a grans creixements anuals.

L'anunci que va fer Movistar durant el Mobile World Congress de Barcelona que deixaria de subvencionar terminals mòbils podria estar darrere d'aquestes pèrdues. De fet, Vodafone, que va imitar la política comercial del seu competidor, és el segon que més baixa a l'abril, i en perd 189.040.

Més continguts de