Telefónica acomiada el cap del negoci de ciberseguretat per un pressumpte frau

La companyia sospita d'irregularitats en contractacions de proveïdors i d'un conflicte d'interessos

Ara
1 min
La seu a Madrid de la multinacional Telefónica, que s'ha adjudicat la major part dels contractes i rebrà 640 milions d'euros.

BarcelonaFa prop d'un mes Telefónica anunciava que la comissió de nomenaments i retribucions de la companyia havia aprovat que María Jesús Almazor, fins llavors consellera delegada de Telefónica a Espanya, passés a ser la màxima responsable del negoci de ciberseguretat. L'adjudicació del càrrec semblava una més dins d'una sèrie de reestructuracions, però segons el que va avançar ahir Voz Pópuli en realitat ocultava un acomiadament vinculat a un possible frau.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons aquest relat, Telefónica hauria acomiadat el predecessor d'Almazor, Pedro Pablo Pérez, i tres treballadors més d'aquesta àrea de negoci després de sospitar d'irregularitats en les contractacions amb els proveïdors i en operacions corporatives amb altres companyies. A més, l'operador de telecomunicacions investiga un possible conflicte d'interessos i pràctiques oposades als valors ètics de la multinacional, segons explica en aquest cas El País. La companyia hauria contactat a més amb la policia perquè investigui els fets i estudiï si són constitutius d'un delicte.

Les operacions que s'investiguen estan totes dins d'Eleven Paths, una de les marques integrades a la filial Telefónica Tech, que va facturar 448 milions d'euros el 2020. Entre els fets que han aixecat sospites hi ha, per exemple, la compra l'agost passat de la consultora de ciberseguretat Govertis (al capital de la qual s'hauria accedit a través de la plataforma de start-ups de Telefónica, Wayra).

Telefónica Tech s'havia creat la tardor del 2019 amb la intenció d'integrar diversos negocis tecnològics de l'entitat, com són el núvol, l'internet de les coses, el big data i la seguretat informàtica. Pedro Pablo Pérez va ser nomenat en aquell moment cap del negoci de ciberseguretat i portava des de llavors en el càrrec.

stats