Economia 26/02/2014

Telefónica diu que el Mobile ajuda a crear a Barcelona un "ecosistema" que ateu emprenedors

L'acceleradora de 'start ups' Wayra ha invertit 13 milions en 319 projectes a tot el món

Dani Sánchez Ugart
1 min
NOVA DENÚNCIA
 La Fiscalia ha presentat en pocs dies dues denúncies contra Telefónica -a la foto, la seva seu a Barcelona- i organismes públics. La setmana passada va ser per un concurs del Centre de Telecomunicacions (CTTI) i, en aquest cas, per un del Consorci Sanitari de Terrassa, participat per la Generalitat, l'Ajuntament d'aquesta ciutat i la Fundació Sant Llàtzer.

BarcelonaEl conseller delegat de Wayra, l'acceleradora de 'start ups' de Telefónica, Gonzalo Martín-Villa, ha considerat aquest dimecres al Mobile World Congress (MWC) que tant el congrés com el fet que la ciutat sigui capital mundial del mòbil han contribuït a crear un "ecosistema" favorable als emprenedors, i això, entre altres factors, com ara la qualitat de vida, ha fet que el seu centre de recerca i desenvolupament català sigui un dels que atreu més inversió de tot el món.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Martín-Villa ha donat dades globals del projecte que dirigeix i ha dit que, de moment, han participat a Wayra 319 'start-ups', en les quals han invertit 13 milions d'euros: uns 40.000 euros de mitjana per a cada iniciativa.

El projecte Wayra, que va arrencar fa tres anys i que té 14 acadèmies a 12 països, ha rebut en aquest temps 23.000 sol·licituds d'emprenedors per formar-ne part. Els 319 que ho han aconseguit suposen un 1,4%, un percentatge d'acceptació "més baix que el de Harvard", ha assegurat Martín-Villa.

stats