CRISI

També s'examinarà l'exposició dels bancs al deute públic

Els nous tests d'estrès a la banca es faran abans de l'estiu

En la nova ronda de proves al sector financer es mesuraran les dificultats de les entitats per aconseguir liquiditat als mercats


Els ministres d'Economia de la Unió Europea han arribat a un acord per iniciar una nova ronda de tests d'estrès a la banca abans de l'estiu. Les noves proves de solvència també inclouran aquesta vegada criteris de liquiditat. El comissari de serveis financers, Michel Barnier, ha explicat que s'examinarà si els bancs tenen dificultats per aconseguir liquiditat als mercats.

En els nous tests també es tindrà en compte l'exposició dels bancs al deute dels països de la zona euro. A més, els exàmens s'aplicaran de manera uniforme, per evitar diferències entre països, una de les crítiques que va rebre l'anterior onada de proves.

La Unió Europea ja va realitzar una ronda de proves d'estrès el passat juliol. Dels 91 bancs examinats, set van suspendre, entre ells cinc caixes espanyoles. Per contra, els irlandesos bank of Ireland i Allied Irish Bank van aprovar les proves. Un parell de mesos després, Irlanda admetia que els seus bancs necessitaven 50.000 milions d'euros, fet que va precipitar la crisi del deute i el rescat del país.


Més continguts de