Economia 23/05/2019

Tots els envasos de Nestlé seran reciclables o reutilitzables el 2025

La companyia inverteix 17 M€ en una caldera que convertirà el pòsit de cafè en biocombustible

Elisabet Escriche
2 min
El ‘pelotazo’ torna a Barcelona

Esplugues de LlobregatLa companyia d'alimentació Nestlé s'ha posat com a objectiu que el 2025 tots els envasos que comercialitzi siguin reciclables o reutilitzables.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director general de Nestlé Espanya, Jacques Reber, ha explicat aquest dijous que ja es treballa en la reducció de plàstic, la utilització de plàstic reciclable i en la investigació de noves solucions per substituir el plàstic per paper. En aquest sentit, ha concretat que la multinacional treballa amb una 'start-up' per produir bioplàstic.

Entre aquests envasos hi ha la nova gamma de cafès que ha llançat amb Starbucks i que ha suposat una inversió de 7.000 milions de dòlars: són càpsules de Nespresso, de Dolce Gusto i cafè molt i en gra. En total s'han començat a comercialitzar 24 varietats en set països, la majoria europeus, com ara Alemanya, els Països Baixos i el Regne Unit. La previsió és que quan s'acabi l'any s'arribi als 17 països. A Catalunya aquests nous productes es poden adquirir en supermercats de la cadena Consum i Bon Preu, entre més.

La companyia espera que aquesta nova gamma sigui un dels productes que més beneficis els aporti en la categoria de cafès, juntament amb Nespresso i Dolce Gusto. La producció d'aquestes últimes càpsules es fa a la fàbrica de Girona, que va entrar en funcionament el 2009.

17 milions d'euros en una caldera

Precisament en aquesta planta la companyia ha anunciat la inversió de 17 milions d'euros per construir-hi una caldera de vaporització de pòsits de cafè, per obtenir energia en forma de vapor. La caldera entrarà en funcionament el juny del 2020 i permetrà reduir un 25% el consum de gas natural a la fàbrica. "L'objectiu de la companyia és aconseguir un impacte mediambiental zero a les deu plantes d'Espanya", ha explicat Reber.

stats