Economia 21/02/2019

Vaga general del 21-F: el transport funciona al 50%

Així operen avui Rrodalies i Regionals de Renfe, els FGC i el metro, el tramvia i el bus de Barcelona

Ara
2 min
Rodalies fa un servei mínim del 33%. La imatge és a l'estació de Cornellà

BarcelonaEl departament de Treball va fixar dimarts els serveis mínims per a la vaga general de 24 hores convocada per a aquest dijous per la Intersindical-CSC i que no han secundat els dos principals sindicats, CCOO i UGT.

Transport

  • Rodalies i Regionals de Renfe: Funcionaran al 33% durant tot el dia.
  • Ferrocarrils de la Generalitat: Operaran en hores punta –des de les 6.30 a les 9.30 hores i des de les 17 fins a les 20 hores– al 50% i en la resta un 25%.
  • El metro i el tramvia de Barcelona i els serveis de Transports de Barcelona: Operaran al 50% en hores punta i al 25% en la resta. El transport de viatgers urbans i interurbans i el servei d'autobús que uneix la ciutat amb l'aeroport de Barcelona oferiran el 50% del seu servei habitual.
  • Autopistes: Hi treballarà un terç del personal habitual.

Sanitat

  • Urgències: Mantindrà el seu funcionament habitual i es garantiran els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents. També s'haurà d'atendre l'activitat quirúrgica que no es pugui posposar derivada de l'atenció urgent i greu.
  • Centres d'atenció primària: Es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual de cada centre, i aquest servei es prestarà amb el 25% de la plantilla. En l'assistència sanitària als centres privats, s'establiran els mateixos serveis mínims que en la pública, menys als centres d'assistència extrahospitalitària, en què es mantindrà el personal imprescindible per garantir l'assistència urgent i que no es pugui retardar durant l'horari habitual de cada centre en un dia festiu.

Educació

  • Escoles públiques i privades i escoles bressol: Comptaran amb una persona de l'equip directiu per centre de treball. A més, s'afegirà un docent per cada sis aules d'ensenyament infantil i primària; un professor per cada quatre aules als centres d'educació especial, i un terç de la plantilla en les guarderies. Per mantenir la seguretat en l'horari de menjador i activitats complementàries, es fixa que treballi un terç del personal.
stats