Economia 20/11/2014

Extreballadors de Panrico denuncien la Generalitat per finançar 60 acomiadaments amb un crèdit de l'ICF

Empleats acomiadats al·leguen a la querella a Antifrau que els 8 milions de finançament atorgat pel Govern van coincidir amb les extincions de contractes

Elena Freixa
2 min
Panrico s'asseurà a dialogar després de 66 dies de vaga  El nou director, un rei de la marca blanca

BarcelonaEl crèdit de 8 milions d'euros que l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir a Panrico ha motivat una denúncia davant l'Oficina Antifrau contra la Generalitat. Un grup d'extreballadors acusa el Govern de finançar els 60 acomiadaments que es van produir a la planta de Santa Perpètua de Mogoda just en el moment en què la direcció va rebre aquests diners després d'un llarg conflicte que va durar més de vuit mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'escrit presentat a Antifrau acusa el departament d'Empresa i Ocupació, liderat per Felip Puig, d'haver concedit el crèdit a Panrico al mateix temps que es van enviar les cartes d'acomiadament als 60 empleats de la fàbrica de Donuts. "És probable que els diners públics s'hagin utilitzat per finançar els acomiadaments", consta al document, que assegura que les cartes es van fer arribar als afectats l'endemà que es va conèixer la concessió del préstec.

Els signants de la denúncia són treballadors acomiadats i un d'ells encara a la plantilla que formaven part de l'antic comitè de vaga a Santa Perpètua. El centre de treball de Panrico va viure un llarg conflicte amb una vaga que va durar vuit mesos en protesta per l'impagament dels sous i en una segona fase, pel futur dels llocs de treball quan la direcció va presentar un ERO que va acabar reduint gairebé dos terços de la plantilla a la fàbrica.

El comitè de vaga de Panrico a Santa Perpètua, que va mantenir en solitari el rebuig a l'ERO que van pactar la resta de centres de producció estatals a Madrid, va acusar la Generalitat de no actuar davant la vulneració del dret a vaga que van patir els treballadors.

Panrico enviava camions plens de productes per abastar el mercat català mentre la fàbrica estava aturada per minimitzar el seu impacte, un fet que la CUP -que ha donat suport als denunciants davant d'Antifrau- va retreure en diverses ocasions al conseller Puig. El Govern va obrir un expedient sancionador a l'empresa però la multa no s'ha arribat a fer efectiva, han explicat els denunciants.

stats