Economia 26/11/2013

Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua mantindran la vaga "fins al final"

La plantilla rebutja en assemblea l'acord signat a Madrid sobre els 745 acomiadaments i desafia la direcció sense tornar a la feina

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEls 350 empleats de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda no tornaran a la feina i mantindran la vaga indefinida com una mostra de rebuig a l'acord que la direcció de Panrico i la majoria de representants sindicals de la mesa negociadora han signat a Madrid aquest dimarts.

El president del comitè d'empresa de la fàbrica catalana, Ginés Salmerón, ha explicat a l'ARA que la plantilla ha considerat inacceptable donar suport a un acord que és gairebé idèntic la que va sotmetre's a referèndum dissabte i que ja va ser rebutjat. A grans trets, preveu 745 acomiadaments i una rebaixa salarial del 18% a tota la plantilla a Espanya.

Salmerón ha insistit que el vot de la plantilla ha estat per continuar l'aturada a la fàbrica "fins al final", assumint el risc que hi ha que la direcció prengui mesures dràstiques i opti fins i tot pel tancament del centre.

Els treballadors han expressat les darreres setmanes la seva oposició a la retallada que vol fer Panrico, defensant que castiga especialment la planta de Santa Perpètua, deixant-la amb una sola línia de producció de Donuts, i que no ofereix cap garantia de futur viable.

El sindicat CCOO, majoritari al comitè de la planta catalana, no ha subscrit l'acord i ja ha dit que l'impugnarà, tot i que tres dels representants d'altres fàbriques sí que ho han fet. Del total de 13 membres representants de la UGT i de CCOO a la mesa negociadora, nou han donat suport a la proposta de Panrico.

stats