Economia 06/10/2015

Una dona ha de treballar 80 dies més que un home per guanyar el mateix, segons la UGT

Efe
1 min
Una dona executiva en una reunió d'empresa / THINKSTOCK

BarcelonaEl sindicat UGT ha denunciat aquest dimarts que la dona hagi de treballar 80 dies més per guanyar el mateix que un home i ha criticat que, en els sectors professionals amb més presència femenina, la desigualtat salarial entre els dos sexes és més gran.

En la presentació dels resultats de l'estudi 'Un futur sense bretxa', el secretari de Moviments Socials i Igualtat de la UGT Catalunya, David Papiol, ha explicat que la desigualtat salarial entre els dos sexes es deu a motius culturals, socials i legislatius. Ha afirmat que la reforma laboral de l'any 2012 "no va ajudar a millorar la situació, sinó a empitjorar-la", ja que "va ferir la capacitat de negociació de convenis col·lectius", una eina "bàsica" per millorar aquesta situació.

La diferència salarial d'homes i dones en el sou base és de 199 euros (16,3%). Si es tenen en compte els complements, hores i pagues extraordinàries, la bretxa puja a 421 euros mensuals (22%) de diferència salarial en el sou brut, segons l'estudi de la UGT.

stats