Economia 30/06/2017

El Constitucional sentencia a favor de Catalunya en la llei de la formació professional

El Tribunal considera que la llei espanyola s'ha atribuït competències pel criteri de supraterritorialitat

Ara
1 min
La seu del Tribunal Constitucional, a Madrid.

BarcelonaEl Tribunal Constitucional ha sentenciat a favor del Govern i ha declarat inconstitucionals diversos aspectes de dos articles de la llei 30/2015 del sistema de formació professional per a l'ocupació, redactada pel govern central.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta llei, publicada el 10 de setembre del 2015 al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE), té com a objectiu millorar la qualitat dels cursos de formació professional i facilitar l'accés als llocs de treball més qualificats, segons el govern d'Espanya.

Ara, però, el tribunal ha decretat la inconstitucionalitat de dos articles perquè considera que la llei espanyola s'ha atribuït certes competències de forma indeguda pel criteri de la supraterritorialitat. Cal recordar que la llei catalana es va aprovar el 4 de juny del 2015, mesos abans que es redactés la llei espanyola.

Nova llei de FP, foment de l'ocupació i la millora professionalConcretament, el Tribunal ha declarat inconstitucionals tres supòsits de la llei espanyola. Amb la seva llei, el govern d'Espanya s'havia reservat les funcions executives que afectaven els centres que formessin els seus alumnes a través de teleformació i els centres mòbils o instal·lacions permanents que es trobessin en més d'una comunitat.

Així doncs, les funcions executives dels centres a Catalunya queden en mans de la Generalitat, encara que el mateix centre tingui instal·lacions en altres comunitats.

stats