Economia 10/11/2015

El Tribunal de Comptes detecta 580 M€ en subsidis d'atur cobrats indegudament

Efe
1 min
LA MINISTRA APEL·LA A LA RESPONSABILITAT 
 Els agents socials esperen les concrecions de la reforma laboral, que el govern espanyol aprovarà divendres. La ministra Fátima Báñez, ahir al Congrés, va reclamar que tothom sigui responsable i no es plantegi una vaga general.

MadridEl Tribunal de Comptes ha fet una estirada d'orelles al Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE) per la "deficient" gestió en el control dels subsidis d'atur. Aquests errors van provocar un forat de 580 milions d'euros fins al 31 de desembre del 2013, segons l'organisme, tot i que aquesta xifra es rebaixa en 20 milions si es tenen en compte els informes de les direccions provincials, i s'eleva a més de 700 milions segons un informe fet a petició del tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La disparitat de xifres posa de relleu el descontrol en la gestió, segons el Tribunal, que assenyala errors greus com el fet que no es compari amb el registre civil per evitar el pagament de subsidis a persones mortes.

D'aquests diners, més de 80 milions són deute anterior al 2009 que ja estaria prescrit i per tant no es podrà cobrar, segons l'informe del tribunal.

stats