Economia 29/06/2013

El govern espanyol va eliminar la migdiada per la pressió de la 'troica', segons 'Der Spiegel'

En un article titulat 'Viva la migdiada: hauria de ser el Sud d'Europa més alemany?', el setmanari alemany les diferències culturals entre els països del sud i Alemanya

Europa Press
1 min

MadridLa "pressió" de la troica (BCE, CE i FMI) sobre el govern espanyol després del rescat bancari sol·licitat fa just un any va comportar l'eliminació de la migdiada a Espanya. Això és, si més no, el que assegura segons el setmanari alemany 'Der Spiegel', el més important d'Europa pel que fa a circulació i un dels més prestigiosos. Segons el setmanari, la fi de la migdiada és conseqüència de la "caiguda" soferta per Espanya l'any 2012. En un article titulat 'Viva la migdiada: hauria de ser el Sud d'Europa més alemany?', la publicació destaca les diferències culturals entre països com Espanya i Itàlia, per una banda, i Alemanya per una altra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Durant segles, els ciutadans del Sud d'Europa abandonaven els camps i les oficines per anar a casa a relaxar-se. La migdiada era sagrada, però ara aquest aspecte idíl·lic de la vida al sud d'Europa s'ha acabat", explica 'Der Spiegel', que rebutja la migdiada fonamentalment per raons econòmiques i considera que l'eliminació d'aquesta tradició no es deu en exclusiva a la crisi de deute que afecta la zona euro. De fet, segons el rotatiu alemany, va ser José Luis Rodríguez Zapatero qui va restringir ja la migdiada l'any 2005. Ho va fer amb els treballadors públics amb la finalitat d'impulsar la productivitat, tota vegada que els aires condicionats faciliten la feina tot i la calor. Pel setmanari la mesura perseguia potenciar el consum i així elevar la recaptació fiscal.

Segons 'Der Spiegel', que recull cites de personatges històrics que incideixen que el "temps és diners" i que la migdiada mina la productivitat laboral, els espanyols creuen que la pèrdua de la migdiada és el resultat de la "dictadura" d'Alemanya.

stats