Economia 18/09/2020

Trump prohibirà TikTok i WeChat a les botigues d'aplicacions dels EUA

El govern impedirà que els usuaris descarreguin o actualitzin les dues plataformes xineses

Ara
1 min
TikTok: la xarxa  social del confinament

BarcelonaL'administració Trump ha anunciat aquest divendres que prohibirà les aplicacions mòbils xineses WeChat i TikTok a les botigues d’aplicacions dels Estats Units a partir del diumenge. Un fort cop contra dues plataformes utilitzades per més de 100 milions d'usuaris als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les restriccions prohibiran les transferències de fons o el processament de pagaments a través de WeChat als EUA. En el cas de l'aplicació de missatgeria, també s'impedirà que qualsevol empresa ofereixi a la plataforma xinesa allotjament a internet, xarxes d’enviament de contingut, trànsit d’internet o que faci servir el codi de l’aplicació en altres programes o serveis dels Estats Units. Les mateixes prohibicions de proporcionar serveis entraran en vigor el 12 de novembre per a TikTok.

"El president Trump farà tot el que estigui a les seves mans per garantir la nostra seguretat nacional i protegir els nord-americans de les amenaces del Partit Comunista Xinès", ha assegurat el secretari de Comerç dels EUA, Wilbur Ross, en un comunicat.

El 6 d'agost el president va emetre una ordre executiva en què argumentava que TikTok i WeChat recopilen dades d'usuaris nord-americans, que serien accessibles per al govern xinès. La Casa Blanca ha amenaçat amb multes de fins a 1 milió de dòlars i fins a 20 anys de presó per fer complir l'ordre.

TikTok està en converses amb el fabricant de programari nord-americà Oracle per esquivar el veto de Trump. En el seu anunci, el departament de Comerç ha avisat que el president ha donat fins al 12 de novembre perquè es resolguin les preocupacions de seguretat nacional de TikTok, i si fos així es podrien aixecar les prohibicions de l’ordre.

stats