Els turistes japonesos gasten a Catalunya el triple que la resta

La despesa dels viatgers nipons és de 471 euros de mitjana per persona i dia

Els turistes japonesos que visiten Catalunya gasten 471 euros de mitjana per persona i dia, el triple que la resta de turistes internacionals que visiten el país. A més, entre els mesos de gener i juny el turisme japonès ha augmentat un 30% a Catalunya. Amb aquestes dades, es preveu arribar a una xifra total de 400.000 viatgers nipons a finals d'any.

"Els turistes japonesos recullen molt bé allò que nosaltres volem potenciar en aquest pla estratègic de turisme, que és desconcentrar, desestacionalitzar i augmentar la despesa", ha afirmat la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón. Segons les dades que ha presentat la Generalitat, la meitat dels turistes japonesos tornen una segona vegada a Catalunya i, quan ho fan, ja no trien Barcelona com a destinació: "Fugen del sol i platja, per tant complementen molt bé aquesta oferta. La cultura asiàtica busca cultura i gastronomia".

Catalunya rep 2,1 milions de turistes internacionals al juny, un 2% més

La consellera també ha sostingut que la implementació d'un vol directe entre Barcelona i Tòquio ajudaria a millorar la promoció de la capital catalana, ja que actualment els vols s'operen amb escala a Madrid. En aquest sentit, Chacón ha explicat que al mes de novembre viatjaran al país nipó amb 15 empreses catalanes per conèixer touroperadors i agències de viatge japoneses.

El Brexit no afecta el turisme, de moment

Segons les dades presentades per la consellera Chacón, el Brexit encara no ha tingut conseqüències en l'àmbit turístic a Catalunya, ja que ha afirmat que s'està mantenint l'activitat del sector. "A escala europea pot ser que el turisme hagi baixat una mica. Ha fet tanta calor a tots els països que les destinacions de sol i platja arreu d'Europa han caigut una mica aquests mesos", ha explicat Chacón.

El Brexit, però, genera altres preocupacions al sector turístic més enllà del descens de viatgers, com per exemple la devaluació de la moneda, la llibertat d'itinerància i els permisos de residència. Una altra de les principals preocupacions del sector és el futur del grup britànic IAG, que controla aerolínies molt rellevants a l'aeroport de Barcelona-El Prat: Iberia, Vueling i Level.

"El turisme britànic és el segon mercat, França és el primer. Ens preocupa, i molt", ha declarat Chacón. La consellera ha detallat que estan en contacte amb més de 1.800 agents per revisar l'evolució de les tendències de mercat en cada moment. Davant del possible impacte que pugui generar el Brexit, Chacón ha explicat que estan començant a diversificar els mercats: "Per això, quan parlem de turistes ens hem centrat a buscar-los als Estats Units i a l'Àsia".