Societat 01/08/2019

Catalunya rep 2,1 milions de turistes internacionals al juny, un 2% més

És la comunitat més visitada i, juntament amb les Illes Balears, acull la meitat del turisme

Cèlia Codina
2 min
Sense saber  on anem

BarcelonaCatalunya rep un de cada quatre turistes internacionals que visiten Espanya. Al mes de juny va arribar gairebé als 2,2 milions de visites, una xifra que suposa un increment del 2,2% respecte al mateix mes del 2018, segons dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El territori català és, doncs, el més visitat d'Espanya, que, en conjunt, suma 8,8 milions de turistes.

Les arribades a Catalunya van créixer mentre reculaven en altres destinacions turístiques de referència a l'Estat, com les Balears, que, malgrat patir un descens del 2,6% del turisme internacional, van fregar els 2,1 milions de visitants, seguint de prop Catalunya. Les Illes Canàries també van perdre un 7% de visitants al juny respecte al mateix període del 2018. La tercera destinació amb més visitants estrangers va ser Andalusia, amb 1,2 milions.

Catalunya també encapçala la llista de les comunitats més visitades durant el primer semestre, amb 8,8 milions de turistes, seguida de les Illes Canàries, amb 6,6 milions. És a dir, des del gener han passat per territori català tants turistes com els que han visitat Espanya al mes de juny.

Per altra banda, la despesa per persona i dia se situa a Catalunya en els 218 euros, un 10,2% més que l'any passat. En total, els turistes s'han gastat 2.498 milions d'euros, la xifra més alta de tot l'Estat, seguida per la de les Illes Balears. Les Canàries pateixen una davallada del 2,5% respecte a l'any passat. En total, Espanya ha recaptat gairebé 10 milions d'euros provinents del turisme aquest mes de juny.

L'estada mitjana es va situar a Catalunya en els 5,3 dies, i és la segona comunitat amb més pernoctacions, per darrere de les Balears. Aquest tipus d'estada ha caigut a tot Espanya sense excepció, i les Canàries són la comunitat més afectada. Pel que fa l'origen dels visitants, el Regne Unit és el país de residència de la majoria dels turistes que visiten Espanya: representen un 23% del total. Alemanya i França el segueixen amb 1,3 milions i 0,9, respectivament, i cal destacar la crescuda del nombre de visitants de Suïssa, Portugal i els Estats Units.

El sector turístic espera xifres similars a l'any passat

Els hotelers de Tarragona es mostren prudents i alerten que la temporada no serà "per tirar coets". Esperen acabar amb les xifres de l'any passat de vora el 90% d'ocupació. De la mateixa manera, el Maresme i Girona preveuen assolir les xifres del 2018, i Sitges vol arribar al 90% que l'any passat no va aconseguir. A les comarques centrals el ritme de reserves de moment és positiu, tot i que l'Alt Pirineu s'ha vist afectat per la cancel·lació del Doctor Music Festival. A la demarcació de Girona els pics d'ocupació es preveuen al litoral i durant la primera quinzena d'agost. Arreu de la Costa Brava, els hotels ompliran entre el 85% i el 90% dels llits.

stats