Economia 13/06/2017

Travis Kalanick, conseller delegat d'Uber, deixa el càrrec

Ha anunciat la decisió aquest dimarts per afrontar la pèrdua de la seva mare i ho farà durant un temps indefinit

Ara
1 min
Uber s’ofereix ara  a pactar amb els governs europeus

BarcelonaEl conseller delegat d'Uber, Travis Kalanick, ha anunciat aquest dimarts que abandonarà el seu càrrec durant un temps indefinit. Segons el 'New York Times', s'ha agafat una excedència de durada indeterminada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Kalanick ha comunicat la seva decisió a través d'un correu electrònic als seus treballadors, on apuntava que necessitava un temps per fer front a la pèrdua de la seva mare, "centrar-se en ell mateix" i "reflexionar sobre la construcció d'un equip de lideratge mundial" per a l'empresa."Hi ha moltes coses de les quals hem d'estar orgullosos, però també moltes coses per millorar", escrivia.

La decisió de Kalanick arriba en un moment en què la imatge de la companyia i la seva està en dubte. Tot va començar al febrer, quan una extreballadora va escriure al seu blog que havia patit assetjament sexual i que cap dels directius va atendre les seves queixes.

Arran d'aquests fets, Uber va encarregar un informe a Eric Holder, ex fiscal general dels Estats Units. Holder i el seu equip van investigar les denúncies que va rebre l'empresa, i va elaborar un manual de recomanacions per netejar la imatge de l'empresa, com ara la creació d'un consell supervisor, una reformulació dels valors culturals d'Uber o la reducció dels consum d'alcohol en els esdeveniments de feina.

Arran d'aquest informe, Uber va acomiadar 20 treballadors la setmana passada, alguns d'ells, directius. A més, diversos alts càrrecs han abandonat la companyia durant els últims mesos. Es tracta de persones com Jeff Jones, que n'era el president, o Gautum Gupta, vicepresident financer.

El nou conseller delegat encara ha de ser nomenat. Kalanick, per la seva banda, perdrà algunes de les funcions que tenia per limitar la seva influència a la companyia.

stats