ECONOMIA
Economia 01/12/2011

La UGT vol que es fixi un sou màxim de 5.000 euros al mes per als alts càrrecs del Govern

El sindicat creu que la mesura evitaria la retallada generalitzada al gruix dels funcionaris

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa UGT ha presentat una mesura alternativa per fer front a la crisi i evitar la retallada generalitzada del sou dels funcionaris. El sindicat ha proposat al Govern crear un salari màxim interprofessional fixat en els 5.000 euros bruts al mes. La retallada evitaria tocar el sou del gruix de la funció pública.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Podríem començar a mirar el mateix president i d'aquí anar baixant i fixar un sostre de 5.000 euros bruts anuals per a tot el que són càrrecs de lliure designació, directius i alts càrrecs", ha dit Xavier Casas, representant de la UGT, "justament els que ens diuen que nosaltres som uns treballadors privilegiats", ha afegit. El sindicat calcula que la mesura afectaria uns 1.600 alts càrrecs. Tot i que en un principi no han volgut estimar quants diners d'estalvi suposaria, més tard han donat una xifra: 800 milions d'euros.

La UGT ha fet aquesta proposta enmig de les negociacions amb la conselleria de Governació sobre el sou dels funcionaris. El Govern ha proposat 19 mesures que encara s'estan negociant. Aquest dijous s'ha fet la segona reunió entre les dues parts. Els sindicats han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume en protesta per les retallades a la funció pública el 14 de desembre a la tarda.

stats