Economia 23/02/2021

Uriach creix a Europa amb la compra d’una empresa alemanya

i
ALBERT MARTÍN
2 min
Oriol Segarra, conseller delegat de la farmacèutica Uriach.

BarcelonaUriach no en té prou. La farmacèutica catalana, que acumula importants creixements en els últims anys, està ultimant una destacada operació corporativa a Alemanya amb la compra d’una empresa dedicada als productes d’autocura. Segons han confirmat fonts del sector a l’ARA, les negociacions entre les dues parts estan pràcticament tancades i l’acord és total a falta només de la signatura. D’aquesta manera, l’empresa de la família Uriach creixeria al centre d’Europa, on els productes de consumer health, que no necessiten prescripció mèdica, tenen una gran acceptació, fins al punt que Alemanya és el primer mercat del continent. Uriach, que fa públics avui els seus resultats del 2020, no ha confirmat aquesta informació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La compra té un encaix estratègic total per a l’empresa que presideix Joaquim Uriach i que dirigeix Oriol Segarra, després que en els últims anys, sortint de l’anterior crisi econòmica, redefinís el seu full de ruta i optés per centrar-se en els productes sense recepta. Les fonts consultades indiquen que l’empresa alemanya de formulacions d’origen natural que Uriach ha adquirit té una facturació que ronda els 30 milions d’euros. Aquesta companyia té una important presència a Alemanya, on té la seu, i també en altres països centreeuropeus.

Aposta redoblada

La importància d’aquest segment de mercat en la degana de les farmacèutiques catalanes ja es va fer evident en la presentació de resultats del 2019. Aleshores va registrar unes vendes de 228 milions, i el 60% de la facturació provenia dels productes d’autocura. Aquesta línia de negoci havia crescut durant aquell any un 24% per arribar als 141 milions d’euros en vendes. Marques com Aquilea, Fisiocrem, Aero-Red, Biodramina o Fuca estan entre les més conegudes de la farmacèutica fundada el 1838.

L’empresa familiar ha impulsat el seu fort creixement dels últims anys (en què ha arribat a duplicar la facturació en set anys) amb compres puntuals de companyies estrangeres. És el cas de Laborest, a Itàlia, adquirida el 2015, o de la portuguesa Theralab, comprada el 2017.

stats