El govern valencià vol reduir el sector públic i acomiadarà 3.000 treballadors

El nou decret llei contempla desfer-se del 40% de les empreses públiques valencianes

El govern valencià ha aprovat aquest divendres el decret llei de reestructuració i racionalització del sector públic empresarial i fundacional, segons ha exposat en roda de premsa el conseller d'Economia, Máximo Buch.

La nova mesura comportarà l'acomiadament d'un 40% dels treballadors sobre un total de 7.555 empleats. La Generalitat Valenciana suprimeix 46 ens del sector públic i passa de 76 àrees funcionals a tan sols sis, que integraran 25 empreses i cinc societats amb participació minoritària. L'estalvi previst en despeses de personal se situa en uns 300 milions d'euros, segons l'executiu.

D'aquests 300 milions, entre 85 i 100 seran per reducció de personal, uns 200 per optimització de gestió i 15 milions més per sinergies. El conseller Buch ha assenyalat que a aquest impacte econòmic se li ha d'afegir l'estimat en els pressupostos de 2012 per l'inici d'extinció de fundacions i que ha calculat en 1.022 milions. Máximo Buch ha dit que preveu que el gener de 2013 estigui operativa la nova reestructuració.