Economia 13/11/2018

El govern espanyol vol prohibir la venda de cotxes dièsel i gasolina el 2040

També preveu prohibir la polèmica fractura hidràulica, coneguda com a 'fracking'

Laia Forès
1 min
Les rondes de Barcelona concentren alguns dels indicadors de contaminació més elevats de la ciutat

MadridSi Espanya vol complir els objectius de reducció dels gasos contaminants, haurà de prendre mesures d'impacte. En aquesta línia, el govern de Pedro Sánchez vol prohibir, a partir del 2040, la venda de cotxes de gasolina i dièsel. La mesura afectarà els turismes i els vehicles comercials lleugers, però no els camions. És el primer pas per treure de la circulació tots els cotxes que utilitzen combustibles fòssils.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La iniciativa forma part de la nova llei del canvi climàtic i la transició energètica que vol aprovar l'executiu socialista. El ministeri que presideix Teresa Ribera ja ha enviat un esborrany de la llei als partits polítics. Com que el PSOE no té majoria al Congrés, haurà de negociar les mesures amb la resta de formacions.

Segons els objectius fixats en matèria de canvi climàtic a la Unió Europea per poder complir amb l'Acord de París, Espanya ha de reduir les emissions de CO2 un 20% el 2030 i ha d'aconseguir el que 35% de l'energia que es consumeix procedeixi de fonts d'energia renovable.

L'esborrany de la llei també inclou la prohibició de la fractura hidràulica, una modalitat per extreure del sol gas i petroli coneguda com a 'fracking'. El govern espanyol també preveu prohibir noves ajudes o incentius econòmics que afavoreixin el consum de combustibles fòssils.

stats