Economia 18/10/2017

Les vendes de cotxes es mantenen a Catalunya tot i la situació política

Durant la primera quinzena d'octubre les matriculacions de turismes van augmentar un lleuger 0,5%

Ara
1 min
Les vendes a particulars es ressenten per la falta del PIVE.

BarcelonaLa tensió política entre Catalunya i Espanya encara no ha arribat als concessionaris. La patronal dels fabricants de cotxes Anfac ha confirmat aquest dimecres que durant la primera quinzena d'octubre les matriculacions de turisme a Catalunya van registrar un lleuger augment del 0,5% respecte al mateix període del 2016. Durant el setembre, les vendes de turismes a Catalunya havien caigut un 1,2% en comparació amb l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquestes dades, l'associació vol dissipar els rumors d'un descens de la venda de cotxes per culpa de la inestabilitat política. Aquest increment, però, va ser més limitat en el canal dels particulars, que només va créixer un 1,3%, mentre que les matriculacions per part d'empreses van augmentar un 5,9%. El canal de les empreses lloguer de cotxes va caure un 37%, però Anfac explica aquest retrocés per l'efecte estacional en aquesta època de l'any.

Segons les dades d'Anfac, aquest increment de les matriculacions va ser superior a la província de Barcelona, la que més cotxes matricula a Catalunya, on el mercat va pujar un 4,2% respecte a l'any anterior. Per canals, el mercat dels particulars en aquesta regió va augmentar un 8,1% en comparació amb les mateixes setmanes del 2016, mentre que les empreses van matricular un 7,5% més de vehicles.

stats