Economia 14/03/2019

Les vendes de pisos a Catalunya augmenten un 5,7% al gener

La compravenda d'habitatges cau lleument en el conjunt d'Espanya

Ara
1 min
La reactivació del mercat immobiliari depèn del preu dels habitatges però també de la demanda o la concessió de crèdits hipotecaris.

BarcelonaLes compravendes d'habitatges a Catalunya van augmentar un 5,7% al gener en comparació amb el mateix mes del 2018, segons dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El creixement del mercat en l'àmbit català topa amb la caiguda del 0,2% de les vendes de pisos en l'àmbit espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En total, a Catalunya es van vendre 7.890 habitatges al gener, dels 47.645 venuts al conjunt d'Espanya. Les operacions van caure en l'àmbit estatal arrossegades per les fortes disminucions de les vendes en diverses comunitats autònomes, com les Canàries (-22,4%), Astúries (-18%) o les Balears (-13,7%). Les autonomies amb increments més grans van ser Extremadura i Galícia, amb un 36,9% i 17,4%, respectivament.

Pel que fa a les xifres de propietats immobiliàries transmeses –que a més de compravendes també inclou permutes, donacions, herències i altres casos–, el creixement va ser generalitzat en l'àmbit espanyol, del 10,6% interanual, amb un total 198.298 operacions. A Catalunya, la taxa de variació va ser encara més gran, del 26,6%. D'aquesta manera, al llarg del gener es van transmetre 31.902 finques.

stats