AUTOMÒBIL
Economia 01/03/2012

Les vendes de vehicles a Catalunya cauen un 3,6% al febrer

Amb aquestes dades, s'acumula el vintè mes consecutiu de caiguda de les vendes. A més, fan preveure un mes de març complicat per al sector

Acn
1 min

BarcelonaLes vendes de turismes a Catalunya han tornat a caure aquest mes de febrer fins a les 8.961 unitats, un 3,6% menys respecte al mateix mes del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha fet públic avui l'Associació Espanyola de Fabricants de Vehicles (ANFAC), les matriculacions al conjunt de l'Estat han baixat un 2,1%, amb un total de 64.732 cotxes matriculats al febrer.

Amb aquestes dades, s'acumula el vintè mes consecutiu de caiguda de les vendes. A més, fan preveure un mes de març complicat per al sector.

Segons l'ANFAC, la caiguda de les matriculacions "està causant un envelliment del parc més ràpid de l'esperat", i ha avisat que si no canvia aquesta tendència, el 50% dels turismes que circularan per la xarxa de carreteres espanyoles el 2014 tindrà una antiguitat de més de deu anys, amb "les conseqüències mediambientals i de seguretat vial" que aquest fet comporta.

L'associació també ha alertat de les conseqüències laborals que està tenint aquesta constant caiguda de les matriculacions i ha previst més atur per a aquest 2012 en la xarxa d'establiments i concessionaris de venda. Segons l'ANFAC, mig miler d'empreses podrien acabar tancant i es podrien arribar a perdre 3.000 llocs de feina.

stats