Economia 18/06/2016

Vicenç Voltes: “La falta d’infraestructures ens resta competitivitat”

president de la trobada empresarial al pirineu

Xavier Grau
2 min
Vicenç Voltes: “La falta d’infraestructures ens resta competitivitat”

BarcelonaVicenç Voltes és el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, que en la seva 27a edició ha reunit 600 empresaris i directius a la Seu d’Urgell.

El títol d’aquest any és Decidir en un moment incert. Per què?

Incert perquè ens movem en uns entorns dinàmics i complexos. També hi ha incertesa política. El que s’ha vist és que els polítics han d’evolucionar, han de canviar la manera d’actuar; en lloc de la confrontació han d’anar a la política de pactes, com passa a Europa.

Quins continguts tocaran aquest any?

Hem introduït la importància dels valors socials i mediambientals en l’empresa. També l’ètica, i com han de ser els lideratges i les noves formes de treballar en equip, a més de la digitalització de les empreses, per això portem el director general de Google a Espanya i Portugal.

Molt centrada, doncs, en les inquietuds dels empresaris...

Bé, també abordem la situació macroeconòmica. Hi ha moltes incerteses, com el que pot passar amb el Brexit, l’auge dels populismes i d’altres que afecten la situació econòmica internacional.

Com va l’economia lleidatana?

Tenim una gran indústria agroalimentària que ha sigut molt proactiva en les exportacions. Malgrat això, el sector primari fa ja uns anys que ho passa malament per la gran contenció de preus. No obstant, tenim una eina de gran potencial, que és el canal Segarra-Garrigues. A més, estan sorgint empreses tecnològiques, per exemple al Parc Científic i Tecnològic, que ja ha creat més de 1.500 llocs de treball. I el turisme també està repuntant. De fet, la demarcació de Lleida té la taxa d’atur més baixa de Catalunya, del 15%.

Però alguna cosa s’haurà de millorar?

Amb empreses tan exportadores necessitem bones infraestructures. Cal el corredor mediterrani. I s’han de millorar les connexions per carretera amb el port de Tarragona i amb França per Viella. No tenir aquestes infraestructures ens resta competitivitat.

stats