Economia 22/07/2017

Volkswagen, Daimler, BMW, Audi i Porsche van mantenir reunions secretes per fixar preus

Els fabricants alemanys s'haurien trobat en una seixantena de comitès, segons 'Der Spiegel'

Ara
1 min
Les quatre crisis que fa aflorar l’escàndol Volkswagen

BarcelonaEls fabricants alemanys d'automòbils Volkswagen, BMW, Audi, Daimler i Porsche podrien haver arribat a un acord per fixar els preus dels sistemes de tractament de les emissions dels seus vehicles dièsel mitjançant la creació de comitès industrials secrets, segons informa el setmanari alemany 'Der Spiegel'.

Segons explica aquest mitjà alemany, uns 200 treballadors d'aquestes companyies es van reunir en uns 60 comitès industrials amb la intenció de discutir sobre aspectes com el desenvolupament del vehicle, frens, motors de gasolina i dièsel, caixes de canvi i sistemes de tractament dels gasos d'escapament.

'Der Spiegel' assegura que Volkswagen va reconèixer haver realitzat possibles pràctiques en contra de la llei de competència del país en una carta enviada a les autoritats de competència del país el 4 de juliol. Igualment, els fabricants haurien debatut sobre l'elecció dels proveïdors per a la fabricació dels seus vehicles i el preu de les peces. A més, des del 2006 les companyies es van reunir en relació amb el cost del sistema de tractament dels gasos dels motors dièsel AdBlue.

El document recollit per 'Der Spiegel' apunta que Volkswagen, Daimler, BMW, Audi i Porsche també van abordar el tema de la mida dels dipòsits del líquid destinat al tractament dels gasos i van acordar la utilització d'un de mida petita, en lloc d'opcions de més volum que també estaven estudiant.

stats