Economia 30/01/2017

Volkswagen desbanca Toyota i ja és líder de vendes a tot el món

Volkswagen va vendre 10,3 milions d'unitats el 2016, malgrat l'escàndol del Dieselgate

Agències
2 min
Matthias Müller és el director general de Volkswagen

BarcelonaEl grup alemany Volkswagen ha destronat Toyota com el fabricant de cotxes amb més vendes mundials aquest 2016, malgrat l'escàndol del Dieselgate. L'automobilística japonesa ha perdut el lideratge que havia aconseguit mantenir durant 4 anys consecutius.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Toyota ha anunciat que les seves vendes mundials de les marques Toyota, Lexus, Daihatsu i Hino Motors van ascendir al llarg del 2016 a 10,18 milions d'unitats, un 0,2% més que l'any anterior. Aquesta millora no ha estat suficient per imposar-se a Volkswagen, que va comercialitzar 10,3 milions de vehicles i va arribar a un rècord mundial d'unitats venudes, malgrat l'escàndol del Dieselgate. Aquesta xifra suposa un increment del 3,8% respecte al 2015 i torna a superar la barrera dels 10 milions d'unitats, després dels 9,93 milions d'unitats matriculades l'any anterior.

Les matriculacions del consorci de Wolfsburg al llarg del mes de desembre van arribar a un volum de 933.300 unitats, cosa que representa un augment de l'11,8% si es compara amb el mateix mes de l'any precedent. El president de la corporació, Matthias Müller, va afirmar que el 2016 va ser un any "complicat" per a l'empresa i va assenyalar que s'ha avançat en la resolució i superació de la "crisi del dièsel", i alhora va destacar que també va iniciar un procés de canvi "fonamental" amb el pla 'Together-Strategy 2025'. "Tot i això vam aconseguir estabilitzar el negoci operatiu en condicions difícils; el fet que entreguéssim més de 10 milions de vehicles a clients l'any passat reforça el grup i les seves marques amb vista al futur", va afegir.

Toyota i Volkswagen formen part, al costat de General Motors, del conegut com a Big 3 de la indústria mundial de l'automoció. El grup nord-americà no ha presentat encara les seves xifres finals de vendes, si bé se situaran previsiblement per sota dels seus competidors.

stats