Economia 30/01/2019

Les VTC comencen a presentar expedients per acomiadar conductors

La patronal alerta que es posen en perill 3.000 llocs de treball

Ara
1 min
Els treballadors dels VTC tallen part de la Diagonal

BarcelonaL'associació Unauto VTC, la patronal dels cotxes de lloguer amb conductor, ha advertit que "diverses empreses" del sector dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) tenen previst tramitar aquest divendres expedients de regulació d'ocupació (ERO) i expedients de regulació d'ocupació temporals (EROT), després que la Generalitat hagi fixat per decret –que entrarà en vigor el mateix divendres– una precontractació de 15 minuts.

"Han començat a tramitar-los i divendres els presentaran davant l'autoritat laboral", ha assenyalat l'entitat aquest dimecres en un comunicat, en el qual ha anunciat una roda de premsa per divendres, dia 1, per detallar les conseqüències que preveuen que tingui el decret.

L'associació ha recordat que "legalment no pot començar el procés fins que la mesura no entri en vigor", però ha avisat que els expedients poden afectar els 3.000 llocs de treball del sector a Catalunya.

En aquesta línia, Moove Cars, que gestiona llicències VTC sota la plataforma Uber, s'ha reunit aquest dimecres amb la conselleria de Treball, han informat fonts de l'empresa, que han eludit concretar quines mesures presentaran.

Però, en una entrevista al diari 'El Mundo', el conseller delegat de Moove, Rafael García Tapia, ha afirmat que engegaran un EROT amb una solució que no sap si serà transitòria. "Tenim 750 treballadors a Barcelona amb contracte indefinit. Tots rebran una oferta de feina per a la zona de València, Alacant o Madrid", ha assenyalat.

El directiu de Moove ha afegit que els quinze minuts de precontractació comportaran desmantellar la seva activitat a Barcelona: "El 95% dels nostres viatges tenen un temps de resposta inferior a cinc minuts".

Precisament, Unauto ha lamentat que l'obligació d'esperar quinze minuts per contractar el servei d'un VTC és "una restricció imposada pel sector del taxi exclusivament destinada a fer desaparèixer" els VTC a Catalunya.

stats