Economia 21/01/2015

El magnat xinès Wang Jianlin promet invertir 3.000 milions en el projecte substitut d'Eurovegas a Madrid

Ja va comprar un edifici a la capital espanyola i el 20% de l'Atlètic de Madrid

Efe
1 min
Wang Jianli ha signat aquest dimecres la compra del 20% de l'Atlètic de Madrid./REUTERS

PequinEl magnat Wang Jianlin, un dels homes més rics de la Xina, ha assegurat aquest dimecres que invertirà almenys 3.000 milions d'euros en un gran complex d'oci al sud-oest de Madrid (zona on es va projectar el frustrat projecte Eurovegas) si prosperen les seves actuals negociacions amb les autoritats espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ja hem tingut una trobada amb el president espanyol (Mariano Rajoy), i ara és Espanya la que està en possessió de la pilota i ha de prendre una decisió al costat nostre", ha assenyalat Wang després de signar l'adquisició d'un 20% de les accions del club futbolístic Atlètic de Madrid per 45 milions d'euros.

Wang, amo del conglomerat empresarial xinès Wanda, líder nacional en sectors com l'immobiliari o l'entreteniment, està interessat en construir un complex de centres comercials, hotels i habitatges al barri madrileny de Campamento.

Anteriors informacions parlaven d'una possible inversió de fins a 6.000 milions d'euros per part de Wanda, mentre que el pla d'un Eurovegas a Alcorcón, que es va negociar sense èxit amb el magnat dels casinos nord-americà Sheldon Adelson, podria haver suposat una injecció de 25.000 milions d'euros.

Wang Jianlin, confés aficionat al futbol (va fundar en els anys 90 el primer equip professional de la Xina) i aficionat a la cultura espanyola, va iniciar les seves inversions a Madrid el passat any, quan va adquirir l'edifici Espanya al centre de la capital. El milionari xinès va adquirir al Banc de Santander aquest immoble, un dels més emblemàtics de Madrid i situat en l'homònima plaça d'Espanya, per 265 milions d'euros.

stats