Economia 06/04/2021

Werfen dispara un 45% el seu benefici el 2020

Els tests de covid-19 i productes per a la monotorització dels pacients eleven les vendes un 15%

2 min
Marc Rubiralta, president de Werfen.

Werfen, la multinacional mèdica catalana, va tancar el 2020 amb un increment de la facturació del 15,2%, fins als 1.696 milions d'euros, i amb un augment del benefici net del 45%, que va passar de 180 milions d'euros el 2019 a 261 milions d'euros el 2020, segons ha informat la companyia. Un augment del benefici que no va anar en detriment de les inversions, que van augmentar un 17%, fins als 230 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El creixement positiu de la companyia que presideix Marc Rubiralta es va veure marcat per la pandèmia del covid-19 i el seu bon posicionament en la detecció de la malaltia amb un test de diagnòstic molecular. També va tenir un impacte positiu la monitorització dels pacients durant el seu tractament amb els tests de coagulació i la mesura de gasos en sang per saber la saturació d'oxigen en malalts amb pneumònia i altres patologies respiratòries.

"Ens sentim orgullosos de l'esforç fet per tota l'organització per aportar el nostre granet de sorra en aquesta emergència sanitària i contribuir a agilitzar el diagnòstic i la monotorització dels pacients amb covid-19 amb els nostres sistemes i reactius en hospitals i laboratoris", va dir el president de Werfen en un comunicat en referència a un 2020 que ha sigut complicat.

La venda de proves de biologia molecular per a la detecció de covid-19 a Espanya i Portugal va consolidar l'Europa Occidental com a primer mercat de Werfen el 2020, amb un 48% del negoci, mentre que el segon mercat va ser l'Amèrica del Nord (25%). De fet, la companyia és una de les empreses catalanes que més s'han beneficiat dels contractes de les administracions espanyoles en la lluita contra la pandèmia, amb 118 contractes per valor de 42 milions d'euros.

Un 3% més de plantilla

El creixement de la companyia en l'últim any va tenir també impacte en la plantilla de Werfen, que va créixer un 3%, fins als 5.382 empleats a tot el món. Werfen opera directament en una trentena de països, tot i que està present en més de cent a través de distribuïdors.

Al marge de l'impacte del covid-19, la companyia també va llançar nous productes el 2020, com un sistema avançat de cura de crítics dissenyat per assistir el procés de classificació i priorització de pacients d'alt risc en els serveis d'urgències, un sistema d'anàlisi ràpid de coagulació en sang per a procediments quirúrgics i un sistema de diagnòstic de celiaquia.

stats